Hoezo gratis?

Normaal gezien heb je bij het afsluiten van je autoverzekering ook een bijkomende rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Dit is zo voor 90% van alle autobestuurders.

Deze verzekering houdt in dat je na een verkeersongeval of wanneer je een verkeersovertreding hebt begaan, beroep kan doen op een advocaat, zonder dat je hiervoor moet betalen.

Jouw rechtsbijstandsverzekering betaalt dus de kosten en erelonen van de door jou gekozen advocaat, zodat onze bijstand volledig gratis is.

Opgelet: de geldboete waartoe je eventueel veroordeeld zal worden, wordt niet betaald door je verzekeraar, maar de gerechtskosten meestal wel.

Geen idee of je een rechtsbijstandsverzekering hebt die tussenkomt in onze kosten en erelonen? Wij kijken het hier meteen voor je na.

Je mag zelf een advocaat kiezen

Als je recht hebt op een advocaat die betaald wordt door je rechtsbijstandsverzekering, mag je die helemaal zelf kiezen. Soms worden er suggesties gedaan door je verzekeraar, maar je bent zeker niet verplicht om hierop in te gaan!

Je kiest dus best voor een advocaat die vaak op de politierechtbanken gaat pleiten, zoals Vandersanden Advocaten.

Geen idee hoe je een advocaat moet kiezen die niet alleen ervaring heeft, maar ook bij je past? We schreven er een blogartikel over waarin je heel wat nuttige tips kan vinden.

Geen rechtsbijstandsverzekering?

Uitzonderlijk kan het toch voorvallen dat je geen rechtsbijstandsverzekering  hebt afgesloten, maar ook dan zijn er verschillende mogelijkheden en kan je op ons rekenen.

Verdediging tegen een vaste prijs

Als je graag wilt dat één van onze advocaten jou gaat verdedigen voor de politierechtbank, doen we je een vrijblijvend voorstel tegen een vaste prijs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zelf naar de politierechtbank

Wil je liefst zelf naar de politierechtbank gaan, zonder bijstand van een advocaat, dan kan je in ons e-book alle tips & tricks vinden om zo goed mogelijk voorbereid voor de rechter te verschijnen!

Ik wil gratis advies en bijstand