Snelheid

Reed je aan een te hoge snelheid en werd je geflitst? Dan zal je een boete of een Proces-Verbaal ontvangen en in sommige gevallen kan je zelfs gedagvaard worden om voor de politierechtbank te verschijnen.

Dronkenschap

Heb je positief geblazen bij een alcoholcontrole en kon je niet meer over een rechte lijn lopen? Oordeelde de politie dat je dronken was? of was er enkel sprake van alcoholintoxicatie? Ga hier na waaraan je je kan verwachten.

Verdovende middelen

Werd je aangehouden in het verkeer en gaf de speekseltest een positief resultaat? Werd je met een drugs gerelateerde stof in het bloed betrapt terwijl je deelnam aan het verkeer? Ontdek hier welke straffen daartegenover staan.

Door het rood gereden

Je was nogal gehaast en dacht dat je nog wel snel door het oranje kon rijden? De roodlichtcamera (of een passerende politieagent) drukte je echter onmiddellijk met de neus op de feiten: het verkeerslicht was op rood gesprongen en jij reed toch nog door? Het negeren van een rood verkeerslicht is een overtreding van de derde graad.

Vluchtmisdrijf

Vluchtmisdrijf is een verkeersinbreuk waaraan graag aandacht wordt besteed en waarover telkens veel verontwaardiging bestaat.  Helaas bestaan er nog heel wat misverstanden over wat er al dan niet wordt bestempeld als vluchtmisdrijf. Hoog tijd om die misverstanden voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen

Overige

Staat de verkeersinbreuk waarover je vragen hebt hier niet tussen? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend advies.

Vind een luisterend oor